Țintește, pândește și atacă! - ghid inteligent despre cum să cumperi haine de Black Friday

22:01 AtelierMarbelle 0 Comments


Black Friday e o nebunie frumoasă.

De ce nebunie? Pentru că îți bulversează complet neuronii: atâtea oferte, atâtea reclame și atâtea postări pe Facebook că înnebunești de-a dreptul. Ajungi să auzi în capul tău mii de voci care spun: cumpără, cumpără, cumpără..... Dar stai liniștit, măcar nu ești singur în nebunia ta, pentru că toată lumea o ia razna. Magazinele online sunt luate cu asalt, serverele cad, nervii sunt întinși la maximum. Nu mai ai nici măcar timp să schimbi scutecele copilului, să pui mâncarea la foc sau să te speli pe cap! Pur și simplu nu mai poți să pleci din fața laptopului pentru că în mintea ta se aude doar: cumpără, cumpără, cumpără....

Atunci de ce această nebunie e frumoasă? Pentru că în această perioadă chiar sunt foarte multe oferte bune de care merită să profiți din plin. Dacă ai avut răbdare puțin, îți poți lua acum la un preț decent geanta Tommy Hilfiger la care visezi de o lună și pe care nu ți-ai permis să o cumperi. Sau botinele extravagante de la Sixtyseven pe care ți s-a pus mai demult pata. Sau orice altceva! Acum e momentul!

Adevărul este că Black Friday poate fi un mare câștig sau o mare pierdere, depinde de fiecare cum se folosește de această oportunitate.

După părerea mea, în această perioadă cumpărăturile din impuls sunt cele mai dăunătoare. Dacă te apuci să cumperi bluze damă în disperare, doar pentru că sunt la un preț mai accesibil decât în restul anului și nu pentru că ai avea nevoie de ele, dă-mi voie să-ți spun că pe fruntea ta va scrie în curând: ”faliment”! Creierașul tău va fi atât de dezorientat de atâtea oferte și promoții, încât îți va da comenzi în stânga și dreapta să cumperi, să cumperi, să cumperi! Și după aceea, tu te vei uita în extrasul de cont și-ți va veni să dai cu respectivul creieraș de toți pereții!!!

De aceea, eu cred că într-o astfel de situație cheia succesului este să ai strategie bine pusă la punct încă dinainte de a începe Black Friday. Eu mi-am dezvoltat de-a lungul timpului o astfel de strategie care se numește: Țintește, pândește și atacă! Haideți să le luăm pe rând:

1. Țintește!


Asta se traduce prin ”stabilește-ți clar nevoile cu mult înainte de Black Friday”.

Fă-ți o listă cu lucrurile de care ai nevoie în ordinea priorităților. Gândește-te dacă se potrivește cu ce ai deja în garderobă și de-abia apoi pune-l pe listă. Creează-ți în gând posibile ținute, altfel riști să rămâi cu haine desperecheate, pe care nu ai cum să le combini și care vor rămâne în dulapul tău nefolosite!

Imediat ce ai terminat lista, stabilește-ți un buget în care să te încadrezi. Dacă-ți permiți, îți poți stabili și o mică sumă pe care să o cheltuiești pe produse de care nu ai neapărat nevoie, dar pe care le adori pur și simplu. De exemplu o pereche de cercei Mango sau o eșarfă colorată Parfois!

Gata lista și bugetul? Atunci ești pregătită pentru următoarea etapă!

2. Pândește!


Sau altfel spus: ”cercetează piața în avans și apoi așteaptă cu răbdare reducerea de preț”

Înainte de ziua cu pricina, caută în magazinele online produsele pe care le dorești. Vrei genți damă? Caut-o pe cea care corespunde criteriilor tale, reține prețul și așteaptă Black Friday să vezi cât de mare sau reală este reducerea oferită de magazinul cu pricina. Alege 2-3 produse preferate, notează-le prețurile (fă print screen-uri sau notează-le pe lista ta) și, în funcție de reducerea oferită, te decizi care rămâne!

Fă-ți cont la magazinul online preferat sau abonează-te la newsletter ca să afli prima de reduceri. De exemplu, la answer.ro îți poți instala aplicația pe telefonul mobil și, până află ceilalți de produsele din ofertă, tu poți avea deja în coșul de cumpărături produsele căutate!

Atenție! Aceasta este o perioadă dificilă pentru că necesită înarmarea cu multă răbdare! Repetă-ți în gând faptul că merită să amâni procesul de cumpărare și rămâi pe poziții!

Dacă ai trecut cu bine de această etapă, felicitări, acum te poți bucura din plin de pradă pentru că urmează momentul mult așteptat!

3. Atacă!


Cu alte cuvinte: ”cumpără!” Acesta este punctul de maximă intensitate al operațiunii! 

Pregătește-ți laptopul, încarcă-i bateria, șterge-i bine ecranul și bucură-te de Black Friday! Nu pierde din ochi lista și nu te abate de la ea! Ai scris acolo geacă Vero Moda, caută geacă Vero Moda și apoi treci mai departe la următorul articol de pe listă. 

Atenție! Vei avea nevoie de multă concentrare și ambiție ca să treci cu bine peste această probă. Fă întocmai cum ai stabilit. Orice deviație de la plan se va considera încălcare flagrantă a regulamentului și se va pedepsi cu o gaură mare în portofel! Când ai terminat produsele de pe listă, închide laptopul și îndepărtează-te rapid de locul desfășurării operațiunii!

Acum respiră ușurată, ai trecut cu bine peste această grea încercare care se numește Black Friday!

*Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018!-Proba 18
*Sursa foto: answer.ro-sponsorul probei

0 comentarii: