Bursa Binelui- fericire în doze mici

21:39 AtelierMarbelle 0 Comments

Unde ești acum? Da, tu, cititorule! Stai confortabil pe canapea? Ești într-o mică pauză la birou? Oriunde ești, sunt absolut sigură că este un locșor călduț, comod și plăcut. Nu stai în ploaie, în frig, nu te uiți în stânga și dreapta cu ochii înspăimântați și cu inima bătând ca un purice de frică să nu vină cineva să te alunge sau mai rău, să te bată, să te umilească, să te abuzeze.

Dacă ești bine acum, mă bucur pentru tine și așa îți doresc să fii mereu: la adăpost!

Dar dacă ești bine acum, o să te rog să te gândești pentru o secundă la toți cei care NU sunt bine. La toți cei care sunt departe de oamenii dragi, care sunt debusolați, înfrânți, neiubiți, abandonați, bolnavi trupește și sufletește. Gândește-te o clipă la ei, inspiră, expiră și pune-ți o dorință în gând: să fii tot timpul așa bine cum ești acum!

Și dacă ești bine acum, îți spun că poți ajuta un om să fie bine mâine! Din confortul casei tale, cu doar 5 lei, poți face ca viața unui om să se schimbe în bine. Poți face asta oricând pe parcursul anului, nu doar de sărbători! Cum? Prin Bursa Binelui!

Ce este Bursa Binelui?


Bursa Binelui este singura platformă de donații online necomisionate din România. Acest proiect de crowdfunding este creat și susținut de BCR în parteneriat cu EuPlătesc.ro și oferă posibilitatea celor care doresc să facă fapte bune tot anul să doneze online, simplu, sume mici de bani care pot contribui la dezvoltarea unor proiecte locale de impact.

Cum funcționează Bursa Binelui


Practic, la Bursa Binelui sunt doi jucători:

1. Personale fizice care pot dona o mică sumă de bani pentru o cauză sau pot fi voluntari pentru organizațiile înscrise în platformă.

2. Organizațiile non-profit (ONG) care înregistrează proiecte pentru care au nevoie de fundraising. Prin intermediul platformei online, organizațiile își promovează proiectele și informează permanent donatorii despre parcursul proiectelor respective și utilizarea donațiilor primite.

Plățile donatorilor se fac prin transfer bancar, din contul donatorului direct în contul organizației, costurile legate de tranzacții fiind acoperite de BCR împreună cu EuPlătesc.ro. Toate plățile sunt securizate și intră sub incidența legilor transferurilor bancare. Important! Nu e obligatoriu să ai cont la BCR. Costurile comisioanelor sunt acoperite indiferent de contul și banca de la care se face plata. Suma transferată nu va fi comisionată, astfel încât la organizație va ajunge întreaga sumă a donației.



O dată pe an, Bursa Binelui organizează Campionatul de Bine- o competiție maraton pentru atragerea de donații de către ONG-uri, la finalul căreia BCR dublează sumele atrase de primele 3 ONG-uri clasate, până în limita a 5.000 de euro. Dacă ți se pare mică această sumă, află că se pot asigura cu acești bani vreo 10.000 de mese calde într-un an, lemne de foc pentru vreo 10 familii într-o iarnă (la un calcul de 6 metri cubi de lemne pentru o familie) sau șansa de educație pentru vreo 30 de copii săraci (am calculat 700 de ron pentru un copil pe an).

Crezi că merită să donezi 5 lei pentru așa ceva? Dacă nu, mai sunt și alte proiecte de unde poți alege, de la educație, sănătate, mediu sau chiar protecția animalelor. Este alegerea ta cât și cui donezi!


Te întrebi dacă 5 lei sunt suficienți pentru a schimba o viață?


DA, acei 5 lei amărâți pot însemna foarte mult. Pentru că 5 lei de la tine cu 5 lei de la vecinul tău, de la colegul tău de birou, de la prietenul tău, prietenul prietenului tău, soția prietenului prietenului tău, mama soției prietenului prietenului tău vor face diferența.

Poate că într-o lună vei putea să dai mai mult. Sau într-o lună nu-ți poți permite să dai nimic. Nu-i problemă, Bursa Binelui este acolo pe tot parcursul anului și așteaptă să ofere fericire în doze mici.

*Articol scris pentru SuperBlog 2018-Proba 23
**Sursa foto: BCR-sponsorul probei







0 comentarii: