Descoperă miracolul numit Japonia

21:59 AtelierMarbelle 0 Comments

Japonia este provocatoare, unică, ciudată și plină de contradicții. Și tocmai de aceea este pentru mine atât de atrăgătoare. Am impresia că nimeni nu va putea s-o înțeleagă pe deplin. Poate pentru că nici ea nu vrea să fie înțeleasă.

În trecut, Japonia a dus multă vreme o politică izolaționistă față de restul lumii și poate că acest lucru a contribuit semnificativ la construirea unui aer de mister în jurul său. De asemenea, obiceiurile și tradițiile moștenite din vremuri străvechi și păstrate cu sfințenie chiar și în zilele noastre continuă să fie o adevărată fascinație pentru întreaga lume.

...

Acum, Japonia s-a deschis lumii întregi și astfel, anual, milioane de turiști se înghesuie să guste puțin din farmecul acestei țări. Și eu, la fel ca mulți alții, îmi doresc să vizitez templele budiste, să mă minunez de incredibilele grădini japoneze, vreau să văd palatele imperiale din Kyoto sau Tokyo și vreau să mă bucur de fantastica priveliște a cireșilor înfloriți din luna mai.

Însă cel mai mult mi-aș dori să cunosc sofisticata și captivanta cultură japoneză, aș căuta locuri mai puțin umblate de turiști, mai puțin comerciale și aș încerca să descopăr farmecul local. Astfel de experiențe aș aștepta eu de la o excursie în Japonia, iar pentru așa ceva, aș avea nevoie de persoane care cunosc în cele mai mici detalii viața și cultura niponă. Un localnic ar fi ideal, însă nu știu cât de bine ne-am înțelege sau cât de multe ar fi dispus acesta să dezvăluie unor turiști străini. Prin urmare, cred că m-aș înțelege de minune cu o persoană care a trăit mai multă vreme în Japonia, fără să fie japonez. 

Cu puțin noroc, am găsit Exact Travel Club, o agenție de turism din România cu o experiență de peste 20 de ani în crearea de circuite în Japonia. Fiind o echipă mixtă româno-japoneză, punând la dispoziție ghid vorbitor de japoneză și având o pasiune reală pentru Țara Soarelui Răsare, am considerat că Exact Travel este ceea ce-mi trebuie pentru a-mi începe aventura pe tărâmul nipon.

De ce aleg să vizitez Japonia cu Exact Travel Club 


În primul rând, pentru că îmi doresc un circuit personalizat, iar specialiștii de la Exact Travel Club pot crea tururi speciale, în funcție de ce vreau să vizitez. Echipa lor este formată din persoane care au crescut și au fost educate în Japonia și astfel cunosc foarte bine toate destinațiile posibile din Japonia. Dispunând de acest avantaj, ei pot compune circuite autentice, te pot aventura în deplină siguranță în locuri mai puțin cunoscute sau chiar neumblate, oferindu-ți astfel experiențe unice, originale.

În al doilea rând, îți pot acorda sfaturi prețioase cu privire la destinațiile alese. Îți pot recomanda anumite locații și pot acorda anumite facilități speciale. De exemplu, Exact Travel este singura agenție autorizată să emită abonamente de tren Japan Railways. Câștigi astfel timp prețios pe care ai putea să-l folosești ca să te bucuri din plin de vizita în Japonia.

În al treilea rând, pentru că specialiștii Exact Travel sunt persoane care au trăit o bună perioadă de timp în Japonia și sunt fini cunoscători ai culturii nipone. Prin urmare, mă pot ajuta să înțeleg mai bine obiceiurile, tradițiile și cutumele sociale. Spre exemplu, alături de ei aș putea învăța care este diferența între o plecăciune în semn de respect, una în semn de mulțumire sau una în semn de scuze. Tot de la ei aș putea învăța care sunt gesturile considerate insulte în Japonia sau care sunt complimentele pe care aș putea să le fac localnicilor. Japonezii au reguli foarte stricte referitoare la viața publică, iar încălcarea acestora ar fi o totală lipsă de respect.


Ce aș vrea să vizitez în Japonia cu Exact Travel Club



Spa-urile și locurile de relaxare japoneze sunt primele pe lista mea de experimentat în Japonia. Vreau neapărat să mă duc la celebrele ape Onsen, izvoarele naturale vulcanice calde, bogate în minerale, în care te poți îmbăia și pentru care japonezii au o adevărată pasiune. Nu există japonez care să nu se bucure, cel puțin o dată în viață, de beneficiile acestor ape miraculoase. Aceștia se duc acolo în principal pentru relaxare, însă băile Onsen sunt folosite și pentru sănătate. Conținutul mineral al apei variază foarte mult de la Onsen la Onsen și pot fi ridicate în fier, clorură de sodiu, sulf, carbon radical sau radium. Există Onsen pentru fiecare boală majoră și provocare medicală. Există chiar și credința că aceste ape au puteri magice, aduc noroc în dragoste, afaceri și chiar exorcizează spiritele rele.

Iar pentru că Japonia este împânzită de Onsen, aș avea nevoie de un specialist Exact Travel Club să-mi stabilească cel mai potrivit itinerariu. E bine de știut că prefer băile Onsen în natură!

Arta tradițională japoneză este un alt lucru de care vreau să mă bucur în Țara Soarelui Răsare. Vreau să mă delectez cu piese de teatru și dansuri tradiționale chiar dacă nu aș înțelege ce vorbesc actorii. Vizionarea unui joc de scenă complet diferit față de cel occidental, costumele, decorul, măștile și machiajele elaborate reprezintă o experiență pe care nu vreau s-o ratez. De asemenea, vreau să vizitez expoziții de artă și pictură japoneză și să mă bucur de opere de artă ale artiștilor japonezi consacrați la ei în țară, dar mai puțin cunoscuți în restul lumii. De la Exact Travel Club am aflat de Seiji Fujishiro și arta japoneză Kirie. Kirie este un meșteșug al tăierii hârtiei prin care artiștii japonezi decupează cu precizie diverse siluete și creează niște imagini splendide, ca cea de mai sus.

Așadar, pentru a descoperi alți artiști și arte mai puțin cunoscute, am nevoie de Exact Travel Club.

De asemenea, mă fascinează modul în care japonezii au reușit să stabilească o comuniune perfectă a omului cu natura. Astfel că vreau să văd grădini japoneze, păduri de bambus și alte peisaje naturale impresionante, dar mă interesează și locuri în care omul trăiește în armonie și respect cu animalele. Există cafenele unde poți mângâia pisicile pe care japonezii le iubesc foarte tare sau restaurante unde poți cina alături de iezi, cucuvele sau chiar arici.

Astfel că, și în acest caz voi avea nevoie de Exact Travel pentru a-mi strecura în program asemenea locații deosebite.

Am menționat aici doar câteva din lucrurile pe care nu aș vrea să le ratez în această țară. Lista mea este mult mai mare și probabil că am nevoie de mai multe excursii în Japonia pentru a vizita toate obiectivele mele. Mi-ar plăcea să văd gheișe, mi-ar plăcea să fac băi de nisip, să mă urc pe muntele Fiji, dar toate la timpul lor! 

*Articol scris pentru SuperBlog 2018-Proba 15
**Sursa foto: pixabay.com, pngtree.com și unsplash.com

0 comentarii: