Oare visul american chiar o fi vis?

00:14 AtelierMarbelle 0 Comments

Ce frumoasă și ușoară e viața atunci când ești tânăr și te întrețin părinții! Ți se oferă totul pe tavă: masa este pusă, întreținerea plătită, hainele spălate și parfumate. Nu se știe exact cum, dar mama reușește tot timpul să dea și ceva bani de buzunar, pe deasupra. Seara mergem într-un club, dimineața stăm de vorbă la un cappuccino, vacanța de vară plecăm la mare cu prietenii, iar vacanța de iarnă ne-o petrecem la munte, bineînțeles. Mama și tata cu munca, iar odorul cu distracția.

Cel puțin, până ce copilul termină facultatea, mama și tata sunt ”de bază”. Asta dacă nu se obișnuiește prea tare copilul cu mâncarea de la mama și-l prinde și 30 de ani tot ”acasă”. Nu vreau să fiu rea, probabil că sunt foarte mulți copii care nu sunt ținuți așa în puf, dar pe de altă parte sunt mulți care iau totul de-a gata și consideră că totul li se cuvine. ”Dacă m-a făcut, atunci să mă crească !” așa gândesc mulți, chiar dacă nu o spun cu voce tare.

Consider că trebuie să ne ajutăm copiii cât putem de mult și să le oferim tot ce au nevoie, însă uneori e bine să-i mai lăsăm și pe ei să experimenteze din când în când realitățile vieții. Spun asta nu pentru că vreau să-i văd cum se dau cu capul de pragul de sus, ci pentru că doar așa pot aprecia mai bine ceea ce au. Banii nu cresc în copaci, vasele nu se spală singure (chiar dacă ai mașină de spălat tot trebuie cineva să le bage în mașină, să apese pe buton etc) și internetul ”nelimitat” chiar se plătește!

Ce-mi doresc eu cel mai mult pentru copiii mei (în afară de sănătate, bineînțeles) este să vadă lumea! Să vadă cât de mare este și cât de diferiți suntem cu toții. Îmi doresc pentru ei să aibă parte de peisaje spectaculoase, să cunoască cât mai multe civilizații și culturi, să aibă o minte deschisă și să aprecieze tot ce au în viață!

Exact asta îmi place la programul Work and Travel, și anume faptul că te ajută să vezi locuri incredibile și să întâlnești oameni extraordinari. Ai șansa să călătorești într-o țară pe care toți visăm s-o vedem, descoperi oameni interesanți din toate colțurile lumii și poți lega prietenii cu ajutorul cărora poți vizita mai apoi și alte țări din lumea asta mare. Această deschidere interculturală este poate unul dintre cele mai mari avantaje Work and Travel. O astfel de experiență te face să câștigi o nouă perspectivă asupra vieții, poți observa diferențe și asemănări dintre culturi și poți aprecia mai mult propria ta cultură.

Un alt mare avantaj este că te ajută să fii mai independent. Te învață să te gospodărești singur, să vezi ce înseamnă să ai responsabilități și să apreciezi mai mult banul. Atunci când ești nevoit să muncești chiar tu pentru banii aceia, parcă au o altă valoare, nu-i așa?

De asemenea, o experiență de acest fel te pune la încercare și îți testează limitele. Nu este totul doar lapte și miere, iar cine pretinde asta cu siguranță nu este foarte sincer. Dar ai multe de învățat și este până la urmă o experiență de viață.


Ce trebuie să știi înainte să pleci într-o vacanță cu Work and Travel


Câteva aspecte foarte importante trebuie luate în considerare înainte de a pleca într-o astfel de călătorie. Iată care sunt acestea:

1. Ai grijă cu ce agenție pleci. Ai nevoie de o agenție cu experiență, o agenție de încredere care să te ajute cu orice fel de probleme care ar putea apărea acolo. Interesează-te de tot ce înseamnă acestă vacanță, cu bune și rele, pune întrebări, documentează-te!

2. Nu te înscrie în program dacă nu ești dispus să muncești. Dacă ai fițe de genul ”eu nu servesc la mese” și ”nu spăl WC-uri”, atunci poți să stai acasă, acest program nu este pentru tine!

3. Trebuie să știi că ai drepturi acolo unde mergi. Angajatorul trebuie să te trateze foarte bine, cu respect și fără prejudecăți. Trebuie să-ți notezi numărul de telefon al Ambasadei României în SUA, dar și numărul sponsorului din program care se ocupă de tine!

4. Nu te du acolo cu gândul de a face avere. Cel mai important aspect este cel intercultural despre care am vorbit mai sus.

5. Vizitează cât mai multe locuri interesante. America are câteva locuri minunate care merită văzute. Grand Canion, Montana, Florida sunt doar câteva din locațiile splendide pe care ai ocazia să le vizitezi. Pune o parte din bani deoparte și vizitează-le!


6. Enjoy and make the best of this experience!

Eu nu am avut parte de o astfel de experiență și tare mi-aș fi dorit să am! Acum e prea târziu pentru mine, însă nu e prea târziu pentru copiii mei. Vreau să-i ajut să-și întindă aripile cât mai departe!

*Articol scris pentru SuperBlog 2018! Fotografiile aparțin sponsorului probei, CND Turism

0 comentarii: