Tratează-ți original BMW-ul ca s-apuce și el să te trateze cu o ”lipeală”

21:04 AtelierMarbelle 0 Comments

Întâlnirea de 20 de ani de la terminarea liceului.

Eu, 38 de ani, divorțată. EL, 38 de ani, singur, proaspăt ieșit dintr-o relație.
Eu, tocilara clasei de pe vremuri. EL, șmecherașul din ultima bancă.

În liceu, toate fetele erau înnebunite după el și era tot timpul asaltat de admiratoare, iar eu eram prea timidă și prea ocupată cu toceala (nu știu cât de mult mi-a folosit, dar asta e altă poveste!!!). Acum, văd că și-a păstrat farmecul și lipiciul la femei pentru că este înconjurat de trei foste colege care îl sorb din priviri. EL le vorbește cu degajare, râde și gesticulează. Ele flutură din gene, își dau ochii peste cap și cad pe spate, dar el pare că nu observă și își continuă cu naturalețe povestirea.

Sunt curioasă despre ce vorbesc, așa că mă apropii discret de grupul vesel. Stau spate în spate cu el, ne despart câțiva centimetri și aud tot ce vorbește. A fost părăsit de iubita lui cu care a stat 10 ani și acum vrea să-și trateze inima frântă cumpărându-și un BMW.  Hopa-țopa!!! ......

Privirea mea se îndreaptă instinctiv spre minunatul meu exemplar BMW X3 E83, pe care l-am cumpărat cu vreo trei ani în urmă de la un prieten. Neuronii încep să funcționeze cu viteza luminii și mă gândesc așa: EU AM un BMW, EL își DOREȘTE un BMW. Hai că se poate înfiripa ceva aici...

Se vede că a fost mâna destinului pentru că timiditatea m-a părăsit pe loc și nu știu cum, după 5 minute, eram deja cu EL la mașină. Voia să-l vadă și să facă un test drive. ”Dacă se poate, bineînțeles”, a spus cu zâmbetul lui cel mai frumos. ”Sigur, cum să nu?!?!”, a fost răspunsul meu prompt. 

Înainte de a se urca la volan a făcut turul mașinii, a admirat jantele BMW 18 originale, și-a aranjat frizura în oglinzile laterale și s-a oprit în fața capotei. A înconjurat de câteva ori cu degetele emblema BMW de pe capotă, iar apoi ne-am urcat în mașină. S-a instalat confortabil la volan, a mângâiat tapițeria din piele (moment în care m-am gândit că băiatul ăsta chiar nu se poate abține de la atâta pipăit!!!) , a luat volanul în mână și a pornit. Test drive-ul a fost un deliciu, a condus ușor sportiv, dar cu un respect pe care rar l-am întâlnit. 

A admirat mașina și felul în care este întreținută. Păi cred și eu, la ce grijă am eu de mașina asta, normal că arată bine! Îi fac revizia la fiecare 15.000 de km, doar la service autorizat BMW și o tratez doar cu piese BMW originale.

Ar fi o aiureală din partea mea să cumpăr piese aftermarket și să-i scurtez viața bijuteriei ăsteia de mașină. Nu, mulțumesc! BMW-ul meu vede doar piese de BMW de la eXclusiv OEMpentru că e singurul mod de a asigura calitatea și fiabilitatea recomandată de producătorul auto. 


Sincer, nu știu ce sunt alea supape și nici cum funcționează transmisia unui automobil. Dar atâta lucru știu, și anume faptul că piesele auto originale ajută mașina să aibă cel mai bun randament și să aibă o durată de viață mai mare. Nu vreau să trebuiască să dau găuri mașinii pentru că o piesă contrafăcută, care nu se potrivește perfect. Sau să aud zgomote ciudate ieșind din toba de eșapament cumpărată de la producători neautorizați. Așa că aleg să folosesc doar piese auto BMW originale.
Poate că sună ciudat, dar și femeile își iubesc mașinile! Poate că nu vă vine să credeți, dar și femeile știu să cumpere ulei original BMW (online de la Exclusiv OEM), știu să meargă la service pentru verificarea periodică a roților, pentru schimbarea pozițiilor cauciucurilor sau pentru înlocuirea plăcuțelor de frână. Eu vreau să mă simt în siguranță în BMW-ul meu și vreau să-l am alături cât mai mult timp, în condiții optime.

Și uite cum m-am trezit vorbindu-i cu atâta pasiune despre BMW-ul meu, încât nici nu mi-am dat seama când a oprit mașina. Se uita fix la mine și nu știam dacă mă privește ca pe o nebună proaspăt scăpată de la sanatoriu sau... 

”Mi-ar plăcea să vorbim la cină despre antigel și microfiltru de carbon!”, mi-a spus fără să mă scape din ochi.

Ce credeți că i-am răspuns?!?! 

În loc de concluzie: Dacă am învățat ceva în viața asta este că ar trebui să cumpărăm mai mult timp! Și pentru că am vorbit de mașină, aici timpul cumpărat (câștigat) se datorează folosirii pieselor de schimb originale OEM BMW. Altfel aș fi pierdut acel timp pe la service-urile auto reparând stricăciunile făcute de te-miri-ce alte piese incompatibile. Sincer, aș prefera să ”pierd” timpul ăsta cu șmecherașul meu din ultima bancă......

*Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018

 

0 comentarii: