Creează-ți propria poveste în bucătărie

15:42 AtelierMarbelle 0 Comments


Te muți în casă nouă. Ai făcut credite la bancă, ai împrumutat bani de la mama, ți-ai luat două joburi, dar acum poți să te relaxezi pentru că ești proprietară. Ai o casă frumoasă, spațioasă și luminoasă, tot ce ți-ai dorit vreodată. De-acum înainte toate lucrurile vor fi mai frumoase. Te vei trezi cu drag de dimineață ca să mergi la serviciu, pentru că știi pentru ce muncești. Apoi, seara, vei veni în fugă acasă, să te bucuri de minunea pe care ai înfăptuit-o chiar tu, cu mâinile tale! Bucură-te, ești PROPRIETARĂ!

Toate bune și frumoase, doar că îți dai seama că și casa aia trebuie mobilată, aranjată, ferchezuită. Portofelul nu mai e așa de plin, așa că începi să te gândești cu ce să începi. Doar că nu trec multe secunde și îți dai seama ce trebuie să faci:
sursa foto: pngtree.com
Bineînțeles, să mobilezi bucătăria!!! 

Începi să răsfoiești reviste de design interior, să navighezi pe internet și, cât ai zice ”pește”, ai și devenit expert în mese și scaune de bucătărie. Până și oalele, tigăile sau bolurile nu mai au nici un secret pentru tine! 

E clar, vrei o bucătărie ultramodernă și super utilată! Vrei să fie funcțională, dar confortabilă și primitoare. Fața de masă trebuie să se potrivească cu prosoapele de bucătărie, tigaia trebuie să fie neapărat din ceramică, Eco Friendly, iar oliviera trebuie să fie exact ca a lui Jamie Oliver. Totul trebuie să fie perfect pentru când vei găti ciorbă de legume, pește la tigaie și brioșe cu ciocolată.
sursa foto: somproduct.ro
Și brusc, îți aduci aminte de brioșele bunicii tale, de mirosurile incredibile ce ieșeau din oalele ei aburinde, iar atunci îți dai seama că așa a început dragostea ta pentru bucătărie.

Pentru tine, bucătăria e camera magică unde bunica petrecea cea mai mare parte a zilei și făcea tot felul de minunății. E camera unde te împleticeai printre picioarele ei și îți băgai nasul în aluatul de cozonac, ce tocmai fusese lăsat la dospit într-un lighean acoperit cu o cârpă de bucătărie. E camera unde te strecurai pe furiș să guști puțin din coliva proaspăt făcută pentru vreo slujbă de duminică. Și e camera unde bunica încerca să se odihnească puțin după atâta muncă, dar tu nu o lăsai și-i săreai mereu în brațe! Ce râs frumos avea bunica atunci, iar pupăturile alea ale ei erau pline de dragoste!!!

De atunci, pentru tine bucătăria are un farmec aparte și vrei să fie locul cel mai primitor din casă! Și bineînțeles că vrei să încerci să faci și tu minunile gătite de bunica, mai ales că ai acum caietul ei cu rețete! Deja îți imaginezi cum vei invita prieteni la tine în bucătărie, vei găti împreună cu iubitul tău (cu care împărtășești pasiunea pentru gătit) cele mai delicioase mâncăruri și te vei bucura de cele mai frumoase momente când va fi vremea să le pregătești masa copiilor tăi.

sursa foto: somproduct.ro

Poate că vei atârna tigăile deasupra aragazului, așa cum le atârna bunica deasupra sobei. Poate că vei lăsa farfuriile pictate (primite de la ea) pe rafturi, la vedere și vei cumpăra scaune de lemn, care să-ți aducă aminte de bunica. Îi vei găti rețetele și-i vei transmite mai departe poveștile.

Dar acum e rândul tău să-ți creezi propria poveste în bucătărie!

*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2018- Proba 3

















0 comentarii: