Julie & Julia

10:20 AtelierMarbelle 0 Comments

Filmul a avut premiera la HBO si ofera tuturor celor care nu l-au vazut, sau care vor sa-l revada o experienta cinematografica reconfortanta. Julie & Julia nu se incadreaza in tiparul clasic al filmelor de sarbatori, dar are toate ingredientele necesare unui film de succes pentru toate categoriile de spectatori.
 Constructia filmului se realizeaza prin intrepatrunderea a doua planuri: Parisul anilor ’50 si New Yorkul anilor 2000. Elementul comun – mancarea. Mancarea poate fi un simplu pretext, ceea ce leaga cu adevarat cele doua perioade si pe cele doua femei este dorinta desoperirii adevaratei pasiuni, dincolo de varsta, a iesirii din anonimatul unor ocupatii monotone.
Julia Child (Meryl Streep) a reusit sa revolutioneze modul de gatit al americanilor, adaptand retetele frantuzesti la bucataria acestora. Un lucru remarcabil pentru o femeie care pana la 40 de ani nu stia sa curete cum trebuie o ceapa. Aventura culinara incepe cu un “Bonjour” adresat cursantilor (exclusiv barbati) de la un pretentios curs de bucatarie frantuzeasca la Paris si se finalizeaza cu una dintre cele mai celebre carti de gatit americane, cu zeci de reeditari. Jocul extraordinar lui Meryl Streep este acela care reusesta sa faca din acest film unul care va deveni cu siguranta un clasic.
In planul doi – Julie Powell devine cunoscuta datorita blogului sau, in care reia, prepara si comenteaza toate retetele celebre ale Juliei Child. Nu este o parte a filmului tot atat de stralucitoare ca perioada Juliei  Child si Parisul  anilor ’50, insa ar fi fost greu de egalat jocul lui Meryl Streep.
Pe scurt, un film distractiv, cu pasaje romantice, un joc actoricesc remarcabil, pe care vi-l recomandam.

 



0 comentarii: