O mica istorie a decoratiunilor de Craciun - Bradul de Craciun

11:49 AtelierMarbelle 5 Comments

Traditia bradului de Craciun este disputata in ceea ce priveste originea. Cea mai populara teorie dateaza din secolul VII-VIII: se povesteste despre un calugar care soseste in Germania pentru a predica credinta crestina. Calugarul era Sfantul Bonifaciu  - patronul de astazi al nemtilor. Traditia a fost dusa mai departe de catre germani care au decorat bradul de Craciun in cadrul ceremoniei liturgice cu lumanari simple, albe pana in secolul XV, cand pomul de Craciun a inceput sa fie decorat si cu ornamente.
O alta legenda leaga bradul de Craciun de simbolul biblic al Gradinei Raiului – acesta fiind una dintre explicatiile fructelor (mere, in special) ca prime ornamente.
In 1605, un brad din Strasbourg a fost adus in casa si decorat cu trandafiri din hartie, lumanari, napolitane, nuci si dulciuri.
In anul 1610 a fost introdusa beteala care, la origini, era poleita cu argint.
Cu timpul, decoratiunile de Craciun au devenit din ce in ce mai bogate si mai diverse, in functie de imaginatia fiecarei familii. Uneori, fructele din bradul de Craciun erau destinate copiilor, in timp ce in alte cazuri ele erau pastrate pentru a fii impartite cu pasari si/sau veverite dupa ce sarbatoarea lua sfarsit.
Pe masura ce traditia pomului si ornamentelor de Craciun s-a raspandit, fiecare tara a adaugat propira ingenuozitate in ceea ce priveste decoratiunile de Craciun. De exemplu, americanii obisnuiau sa impodobeasca pomul cu ghirlande de popcorn sau de fructe uscate de padure, in timp ce in Marea Britanie s-au impus ornamentele din dantela si hartie, inclusiv ilustratii din ziare sau reviste.
Lumanarile au fost adaugate la impodibirea bradului de Craciun in incercarea de a explica povestea Craciunului prin elemente biblice. Se spune ca Martin Luther ar fi fost primul care a aprins lumanari in brad pentru a ilustra copiilor sai stelele din Rai din care a pogorat Isus. Aceasta legenda este in sprijinul traditiei protestante de sarbatorire a Craciunului, in timp ce aprinderea lumanarilor in cadrul ritualului catolic era mai putin folosita.   

Sursa foto: amazing-christmas-ideas.com

5 comentarii:

  1. Incredible points. Great points. Maintain the amazing spirit.


    Stop by my site: click for source

    RăspundețiȘtergere
  2. Thus, there are many broad options for getting to know various kinds of news today and that too through the use of various mediums.
    This glass would cost less than $1000 and would be available to almost all the people in Britain.
    Thus they can choose from the many available sources.

    My web-site; Latest Daily News

    RăspundețiȘtergere
  3. It improves blood and oxygen flow to the muscles that are recovering from the prior
    hard workout. You have to find a way to take the tips you learn and make maximum use of them.
    Get your heart rate up with a quick burst of fast movement.


    my web-site :: fitness tips and motivation

    RăspundețiȘtergere
  4. If you are exercising every day, the fat you burn will be harnessed into
    muscle. Training with intensity does not mean training foolishly; you must always train within your limits by using an appropriate resistance and exercises that you are capable of doing.
    Download Rosie's free report 5 Simple Steps to Fat Loss and start losing weight today.

    my web page demo.harvest-media.com

    RăspundețiȘtergere
  5. People sometimes tend to think, “if only I were a celebrity, everything would be better”.
    Women who are planning the wedding of their dreams can find plenty of fantastic information in Bride’s magazine.
    Celebritynewsapp has developed a celebrity app which is getting
    popular day by day.

    My website - dateinitalia.com

    RăspundețiȘtergere