In deriva - un serial de vazut

00:37 AtelierMarbelle 0 Comments

Avem ocazia sa vedem un serial romanesc care nu-si plaseaza actiunea undeva inainte de Revolutie, sau care nu incearca sa prezinte Romania ca o lume cenusie, departe de Europa de azi.
Poate ca serialul are la baza scenariile unor filme din Israel si SUA, dar asta este mai putin important. Surprinzator ca HBO a ales sa adapteze acest film tocmai in Romania, unde exista inca prejudecati destul de puternice fata de psihoterapiei.
Constructia filmului este una originala - primele zile ale saptamanii sunt prezentate sedintele psihoterapeutului cu pacientii sai, iar in episodul de vineri psihoterapeutul devine la randul sau pacient.
Dialogurile sunt interesante, dinamice si ofera telespectatorului posibilitatea de a vedea modul in care pot fi abordate o parte din problemele de care cu siguranta s-a lovit in viata personala sau de cuplu.
Din punctul meu de vedere, polii de interes ai filmului sunt axati pe sedintele psihoterapeutului Andrei (Marcel Iures) cu Nora (Maria Dinulescu) si Andrei, de aceasta data pacient, cu Maria (Tamara Cretulescu). Spun polii de interes, pentru ca acestea sunt episoadele care construiesc din Andrei, dincolo de profesionistul de succes, un om obisnuit, cu probleme personale si care are nevoie la randul sau de validarea sau conturarea mai clara a propriilor opinii si sentimente.

0 comentarii: