Superstitii de Revelion

09:23 AtelierMarbelle 0 Comments

Majoritatea popoarelor au o serie de superstitii legate de noaptea de Revelion, menite sa aduca in noul an iubire, sanatate si bogatie.
Vrei un an mai prosper? Nimic mai simplu - tot ceea ce trebuie sa faci este sa ai bani in buzunar de Revelion. Cel putin asta cred oamenii din multe tari.
Dragostea si o relatie implinita  sunt aduse de sarutul persoanei iubite sub o crenguta de vasc.
Un lucru nou purtat de Revelion aduce o multime de alte lucruri noi tot anul.
Spaniolii obisnuiesc sa manance 12 boabe de struguri la ultimele 12 batai din an ale ceasului, pentru belsug si sanatate in fiecare luna a noului an.
Spaniolii si italienii isi disputa intaietatea in ceea ce priveste o superstitie celebra peste tot in lume - lenjeria rosie de Revelion, menita sa iti aduca dragoste si prosperitate.
Chinezii tin usile si ferestrele deschise, lasa vechiul an sa iasa si sa ii lase loc celui nou. Tot ei obisnuiesc sa nu manace carne in prima zi a noului an, pentru a avea o viata lunga si fericita. O alta superstitie a lor - aspiratul si curatatul prafului in ultima zi a anului alunga norocul.
Exista si superstitii mai putin raspandite - mexicanii care vor sa calatoreasca in noul an plimba un bagaj in jurul casei, tinerele slovene care vor sa se marite arunca bani sau un mar rosu in apa, inainte de apusul soarelui, iar filipenzii cred ca daca pun 12 fructe rotunde pe masa vor avea bani in fiecare luna a anului.

Evident, fiecare dintre noi am dat curs cel putin unei superstitii de Revelion. Tu crezi in vreuna?

0 comentarii: