Cronica unui mic dejun perfect

23:37 AtelierMarbelle 0 Comments


E ora 7.10 și afară nu s-a luminat de ziuă. Alarma de la telefon își face treaba și sună. Sparge liniștea dimineții cu țipătul ei puternic. Întind mâna, ajung la telefon și apăs pe ”amânare”. Dar e deja prea târziu. Copiii s-au trezit și au venit peste noi în pat. ”Mami, trezește-te, mi-e foame!”

5 minute. Dac-aș mai putea dormi măcar 5 minute... Să termin visul... Sunt pe plaja din Phi Phi, mă bronzez la soare și....

”Mami!Mi-e foame!!!”

Deschid ochii. În fața mea peretele. Vreau să mă întorc, dar ceva mă împiedică, nu am loc. Copiii! Au venit peste noi....e luni....sunt În București...e dimineață...trebuie să merg la birou....

”Mami! Mi-e foame!”

Gata, m-am trezit. Asta e viața mea! Plaja a fost doar în vis...Dar, nu am timp de lamentări, e târziu și trebuie să fac micul dejun. Mă duc la bucătărie, deschid sertarul să iau punga de cereale, dar ia-o de unde nu-i! Nu se poate, asta nu e ziua mea cea bună! Ce mă fac? Copiii mănâncă doar cereale!!! Mă gândesc repede ce am de făcut! Mă învârt, mă uit în stânga și dreapta și dau cu ochii de EL:

Este storcătorul prin presare la rece, Hurom. Îl folosesc zilnic să-mi prepar mie și copiilor sucurile pline de vitamine. Folosind  sistemul de stoarcere lentă prin presare la rece (Slow Squeezing System) inventat chiar de Hurom, acest aparat stoarce delicat fructele și legumele, fără a le distruge structura naturală. Fructele și legumele își păstrează integral vitaminele, mineralele, enzimele și antioxidanții.

Iubesc acest aparat, dar nu l-am încercat niciodată la micul dejun. Ca să înlocuiesc cerealele după care sunt înnebuniți copiii mei, ar trebui să găsesc o rețetă minune. De mult timp mi-am propus să scap de cerealele acelea dulci, pline de zahăr și nesănătoase, dar mi-a fost teamă. Acum sunt nevoită s-o fac! Mintea îmi merge repede, caut ingrediente și mă decid să încerc. Fie ce-o fi!

Pentru micul dejun am nevoie de fibre și proteine, calciu, fructe și legume care să le ofere copiilor aportul nutritiv necesar pentru a-și începe ziua. Ceva sănătos, sățios și simplu de făcut.
Iau repede ingredientele și le introduc în aparat. Fac porție triplă, pentru ei doi și pentru mine. Ce-mi place la noul model Hurom este gura mare de alimentare, prevăzută cu un set de cuțite care sunt antrenate de motor și care se învârt la 23 de rotații pe minut, mărunțind ingredientele și alimentând apoi, automat, ansamblul de procesare. 

În dimineața asta am doar câteva banane de tăiat/mărunțit, însă pe timpul zilei când îmi pregătesc sucul preferat de sfeclă roșie, morcovi și mere, gura de alimentare de dimensiuni mari și sistemul inovator de mărunțire mă scutește de un efort în plus. 

Probabil că vă veți gândi ce mare efort să tai niște fructe și legume, dar atunci când ai o mulțime de alte sarcini de îndeplinit și nu-ți mai vezi capul de treburi, să mai trebuiască să și tai fructe și legume poate deveni o bătaie de cap în plus. Faptul că noul model de Hurom gestionează singur procesul de stoarcere mi se pare o super inovație! 


Pot folosi și gura de alimentare clasică pentru că Hurom HA-I One Stop beneficiază de un sistem dual de alimentare. 


Micul dejun e gata. Îi poftesc pe copii în bucătărie, îi invit să bea miraculoasa poțiune și aștept verdictul. Se uită curioși la mine, ridică paharul la gură și încep să bea. Nu se strâmbă deocamdată, e bine. Beau o gură și apoi încă o gură și nu se opresc până nu-l termină. Cu paharul încă în gură, ridică degetul mare în semn de ok! Răsuflu ușurată, ziua începe bine!

Îmi beau și eu smoothie-ul, iar apoi trec la demontarea aparatului pentru a-l curăța. Periile primite ca accesorii îmi fac munca mai ușoară, ajutându-mă să curăț rapid sita aparatului. Sistemul vertical de evacuare a resturilor face ca acest nou model Hurom să fie mai simplu de curățat. La alte modele, gura de evacuare este laterală, făcând posibilă blocarea resturilor și îngreunarea acțiunii de curățare. Hurom HA-I One Stop a rezolvat acest inconvenient.


Acum sunt pregătită pentru o nouă zi!

*Articol scris pentru Super Blog 2018-Proba 25, pozele fiind preluate de pe site-ul sponsorului, Hurom

0 comentarii: