Lună plină la Biertan!

23:21 AtelierMarbelle 0 Comments

Filme, ateliere fantastice şi vânătoare de fantome!! Unde? Păi unde altundeva decât în inima Transilvaniei?

La Biertan, o comună pitorească din judeţul Sibiu, din 25 august 2016, timp de patru zile se va desfăşura Festivalul de film horror & fantastic în cadrul căruia, pe lângă proiecţiile de filme din Grădina Melies, Cinema Vertigo şi Sala Karloff, vor avea loc tot felul de activităţi de groază: ateliere de confecţionat măşti, borcane-mumie, fantome simpatice, petreceri, jocuri de tip "escape room" şi târg de produse handmade. 

Festivalul se va deschide oficial joi, la ora 21:00 cu lungmetrajul "Mi Gran Noche" al regizorului spaniol Alex de la Iglesia, cunoscut pentru filmele lui cu accente de comic-grotesc. Filmul a primit mai multe nominalizări de cel mai bun film, cele mai bune costume, cele mai bune efecte speciale la unele dintre cele mai cunoscute festivaluri de filme din Spania, Feroz şi Goya Awards.

Unul din cele mai aşteptate proiecţii este "Genuine, povestea unui vampir" , un film horror mut din 1920 a lui Robert Wiene şi care a fost unul din cele mai îndrăzneţe din epoca sa. Filmul va fi acompaniat de muzica şi de efectele speciale în timp real realizate de cei de la FoleyAla.


Sursă foto: lunaplinafestival.ro
România este şi ea prezentă cu filmul "Vizitatorul", un thriller din 2016 în care paranoia, teroarea şi psihozele sunt prezente în viaţa unui cuplu de tineri proaspăt mutaţi într-un apartament de la oraş. 

Există şi o competiţie de scurtmetraje în care 7 poveşti au fost selectate pentru concurs de criticul de film Cătălin Mesaru. Detalii despre lista celor 7 "norocoase" găsiţi aici.

În a treia ediţie de ghost hunt, participanţii vor avea ocazia să cunoască povestea Proiecţionistului Posedat care bântuie Biertanul şi va trebui să descifreze hărţi, să găsească indicii ascunse în criptograme şi să înveţe tainele unor poţiuni magice.

Cele mai aşteptate sunt jocurile de tip escape-room. Anul acesta, pe lângă evadarea din temniţă, veţi avea o nouă provocare: "Harry Potter and the cursed child", un joc după ultima carte Harry Potter a lui J.K.Rowlings.

Sursă foto: lunaplinafestival.ro
Detalii complete despre programul festivalului găsiţi pe site-ul festivalului, iar bilete puteţi achiziţiona de pe www.biletmaster.ro.

Patru zile de şoc şi groază garantate de organizatorii evenimentului pentru toţi iubitorii de filme horror şi jocuri dătătoare de fiori. Speriaţi sau nu, sunt absolut convinsă că nu aveţi cum să vă plictisiţi. Astfel că, vă recomand să căutaţi rapid cazare la pensiunile din sat sau împrejurimi, localnicii sunt foarte primitori.


Sursă foto: lunaplinafestival.ro
Vă dorim vizionare....de groază!!!

0 comentarii: