Handmade in Roma

20:15 AtelierMarbelle 4 Comments

   Sunt cateva orase in lume pe care este obligatoriu sa le vizitezi cel putin o data in viata, iar Roma este unul dintre acestea. Incarcata de istorie, Roma este mareata. Dar este si prietenoasa, este galagioasa, este plina de viata. Mi-a placut forfota orasului si bogatia de culori, spatiile largi si romantice.
   Intr-o luna de inceput de primavara, Roma este asaltata de turisti de toate felurile care stau la coada rabdatori ca sa intre la vreun muzeu sau sa vada obiectivele turistice atat de cunoscute ale capitalei.
   N-am sa va povestesc despre Colosseum, de Fontana di Trevi sau Vatican, sunt o multime de informatii despre ele. Mie mi-a placut pitorescul strazii, eu mi-am varat nasul prin buticuri, printre suveniruri si am descoperit lucruri frumoase.
  Comertul stradal e impartit pe caste: indienii sunt specialisti in vanzarea de magneti de frigider, sorturi de paste si coifuri romane; africanii vand la orice colt de strada genti de marca contrfacute; pachistanezii fac comert cu haine ieftine (gen totul la 5-10-15 euro), iar seara sunt specializati in impartit trandafiri la bistrouri.
Romanii s-au retras de pe strazi si , cel putin in Roma, sunt apreciati in domeniile in care lucreaza (hoteluri, restaurante, etc)
Printre comerciantii de duzina (magneti si alte nimicuri pe post de mici amintiri), am descoperit si artizanii traditionali: pietre semipretioase montate in argint si bijuterii fanteziste.


Aparusera si produsele cu specific pascal: puiuti galbiori, iepurasi, oua de ciocolata colorate si cozonaci aromati....
Dar cel mai mult mi-au placut produsele traditionale italienesti: paste colorate, ulei si pasta de masline, tot felul de condimente, vinuri, ciocolata si faimoasa pizza!


















 
Bineinteles ca am facut si niste achizitiii. Am ales o geanta super originala confectionata din discuri vechi:
Iar intr-o dupa-amiaza calduroasa am savurat o delicioasa inghetata italiana:)

4 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Am incercat sa va scriu pe adresa office@ateliermarbelle.ro si mi-a aparut eroare (ca nu mai este valabila adresa). Exista o alta adresa pe care as putea sa va scriu?
    Multumesc,
    zi frumoasa :)

    RăspundețiȘtergere