Fifi si desenele ei Zentangle

11:00 AtelierMarbelle 0 Comments

Ne-am obisnuit sa ne gandim la bijuterii & accesorii cand vorbim despre handmade, insa handmade-ul inseamna si altceva: inseamna pictura, inseamna desen, inseamna crosetat, inseamna design interior....

Eu m-am hotarat astazi asupra unui desen handmade extrem de interesant: desenul realizat in tehnica Zentangle. Ce este Zentangle si de ce este el atat de interesant? Iata ce ne-a dezvaluit Fifi despre aceasta tehnica:
Zentangle este metoda simpla de a crea imagini cu tipare repetitive, in general in alb si negru. E o forma de arta relaxanta in care iti lasi mana sa traseze linii fine.. o poti face oriunde: in parc, in autobuz, intr-o pauza, la cafenea … nu esti ingradit de nici o regula, de nici o metoda sau ordine sau tehnica. ESTI LIBER! Chiar exista o idee: inchide ochii, traseaza niste curbe pe foaie si apoi ,cu ochii deschisi umpli spatiile , gasindu-le semnificatii, eventual: iti apare un soare, un dragon, o gaza… e fun :) Nu poti gresi in Zentangle. De cele mai multe ori desenul e abstract.
Zentangle este o MEDITATIE ARTISTICA si poate fi un ritual minunat pentru ca nu ai nevoie decat de o bucatica de hartie si un pix cu gel. Si dupa o astfel de meditatie, ramaneti cu o stare buna si cu un desen pentru colectia personala.




Desenele se pot face pe diverse materiale: hartie (de cele mai multe ori), panza (se pot si broda desenele sau imprima pe textile), piele (pe genti, pantofi, curele,bratari), sticla/portelan, lemn.




E o idee foarte buna pentru felicitari, invitatii, tricouri personalizate, etc.













Daca doriti unul din desenele lui Fifi, o puteti gasi pe blogul ei http://filofteia.blogspot.com/ sau o puteti contacta la adresa de email: fifi23bi@gmail.com . Creatiile ei le gasiti si aici: https://picasaweb.google.com/fifi23bi/MyZendalasZentangle#
Multumim, Fifi:)

0 comentarii: