Cum sa-ti vinzi produsele handmade

11:09 AtelierMarbelle 9 Comments

Ai intrat de curand in comunitatea creatorilor de handmade si ai nevoie de cateva sfaturi ca sa-ti vinzi produsele mai usor? Iata mai jos cateva idei care, cred eu ca te vor ajuta:
  
1. Fii original!
Incearca sa creezi produse originale, nu copia alti creatori de handmade!Bineinteles ca te poti inspira din creatiile celorlalti, poate iti mai vine o idée noua, dar nu incerca sa reproduci operele altora. Pe langa faptul ca este de prost gust, nu vei rezista foarte mult pe o piata care are la baza conceptul de originalitate si unicitate.
De exemplu, foloseste materiale neconventionale pentru realizarea unor bijuterii creative. 

2. Creaza-ti un brand! 
Defineste-ti un stil anume, foloseste anumite materiale/tehnici, pune-ti amprenta/semnatura pe colectia ta. La fel cum Armani este cunoscut pentru stilul classic, office si Jean Paul Gautier pentru extravaganta sa, coloritul hainelor, asa ar trebui sa ai si tu un anume stil care sa te defineasca.

3. Stabileste un pret corect pentru produsele tale!
Parerea mea este ca e foarte dificil sa gasesti pretul corect pentru produsele create, dar ar trebui sa ai in vedere cateva aspecte: costul materiei prime folosite astfel incat sa nu iesi in pierdere; pretul de pe piata al unor produse similare cu ale tale; adaosul comercial trebuie sa fie realist- el ar trebui sa fie in functie de originalitatea/unicitatea produselor tale. Un pret prea mare al unui produs poate fi la fel de periculos ca un pret prea mic, uneori un pret prea mic putand duce la suspiciuni cu privire la calitatea produsului respectiv.

4. Fii intotdeauna la curent cu cerintele de pe piata!
Urmareste tendintele din sezonul respectiv in materie de culori, materiale, etc, navigheaza pe internet , participa la targuri de specialitate sa vezi care este cererea la un moment dat.

5. Invata sa vinzi/marketezi produsul!
Aici ar fi de mentionat o multitudine de tehnici de vanzare si de marketing, este un subiect in sine mai larg pe care voi incerca sa-l sintetizez in cateva cuvinte, daca acest lucru este posibil. Poti crea cea mai frumoasa bijuterie din lume, sa fii cel mai talentat artist, daca nu stii sa-ti vinzi produsul si sa te faci cunoscut, degeaba!
Cateva din recomandarile mele ar fi:
-fii atent la modul de prezentare al produsului tau:de exemplu, daca participi la un targ ar trebui sa ai suport special in care sa iti aranjezi produsul, afiseaza brand-ul tau pe panoul de prezentare undeva unde sa fie vizibil, intampina clientul cu zambetul pe buze, ofera-i informatii despre modul de realizare a produsului respectiv, fii pregatit cu o carte de vizita pe care s-o inmanezi potentialului client;
-ambalajul este si el foarte important si ar trebui sa fie in ton cu produsul pe care-l vinzi: de exemplu poti folosi pungi de hartie pe care sa-ti scrii numele brand-ului tau si eventual si date de contact; saculetii de cadou sunt si ei foarte eleganti si iti creaza o imagine profesionista, etc
-ofera programe de fidelizare ale clientilor, promotii si discounturi;
-daca detii doar un magazin online/blog, incearca sa prezinti produsul tau la vanzare si unor magazine fizice in schimbul unui comision sau procent din vanzare.

Daca aveti si voi alte idei despre cum sa ne vindem produsele handmade mai bine,  scrieti-ne la office@ateliermarbelle.ro si pe cele mai interesante le vom publica la noi pe blog.

9 comentarii:

  1. Bune ideile. Ar mai fi si practica "da mai departe si primesti un cadou", promovarea intensa pe retelele de socializare si, bineinteles, un SEO adevarat pentru site/blog. Succes tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  2. It's fantastic that you are getting ideas from this paragraph as well as from our discussion made at this place.
    Also see my website :: how to play piano

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe langa metodele de a creste vanzarile, e o idee buna sa fie reduse pierderile...:)

    Celor care vand online si trimit colete Ramburs, le recomand Baza Nationala a Clientilor Neseriosi, www.ClientiNeseriosi.ro , unde se poate verifica fiecare client nou, se pot adauga cei care nu ridica coletele ramburs si se poate recupera Paguba taxa de transport Tur-Retur, caci multi de obicei accepta sa o plateasca ca sa fie scosi ....

    Firmele de telefonie Mobila au Preventel, iar bancile au Biroul de Credit, baze nationale de date cu clientii care au dat tepe in domeniul lor, era nevoie si de o Baza Nationala de date cu teparii Magazinelor Online care nu ridica coletele...

    RăspundețiȘtergere
  4. Salutare,

    Incep acest mesaj prin a va informa ca In curand puteti avea magazinul vostru gratuit pentru o perioada de un an pe www.handmadezone.ro. Magazinul va fi de forma :www.handmadezone.ro/numelemagazinuluitau. Conditiile principale vor fi legate de fotografia produsului, detaliile produsului, conditiile de livrare si plata toate specificate intr-un formular tip. Administrarea va fi facuta de catre operatorii site-ului handmadezone.ro, urmand ca in viitorul apropiat fiecare membru sa isi administreze propriul magazin. Urmariti si https://www.facebook.com/HandMadeZone.ro

    Inchid prin a-mi cere scuze daca acest mesaj este interpretat ca fiind spam, insa si eu sunt un artizan si cunosc cat de greu ne este sa ne vindem produsele.

    Multumesc anticipat pentru intelegere si sa ne auzim cu bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai nou si pe singurul site de anunturi exclusiv handmade http://handmadezone.ro/

    RăspundețiȘtergere
  6. Allarts.ro - Arta Online Portal promovare Artisti&Designeri

    Anunturi Arta Online: Arta Vizuala | Arta Decorativa | Design. Pagini de profil Artisti & Designeri. Inscriere gratuita

    RăspundețiȘtergere
  7. oferta de împrumut între individ și gravă

    Finalizați-vă problemele cu INVEST SARL CREDITS. Oferim împrumuturi care variază de la 10.000 € la 15.000.000 € cu o rată de 3% în fiecare an. Indiferent unde vă aflați în lume, vă putem satisface. Scopul nostru este de a ajuta pe cei care au nevoie de mijloace financiare pentru a-și rezolva problemele personale. Dacă aveți mai multe informații despre ofertele noastre, vă rugăm să ne contactați la următoarea adresă de mail pentru a fi satisfăcuți:
    investsarlcredits@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  8. oferta de împrumut între individ și gravă

    Finalizați-vă problemele cu INVEST SARL CREDITS. Oferim împrumuturi care variază de la 10.000 € la 15.000.000 € cu o rată de 3% în fiecare an. Indiferent unde vă aflați în lume, vă putem satisface. Scopul nostru este de a ajuta pe cei care au nevoie de mijloace financiare pentru a-și rezolva problemele personale. Dacă aveți mai multe informații despre ofertele noastre, vă rugăm să ne contactați la următoarea adresă de mail pentru a fi satisfăcuți:
    investsarlcredits@gmail.com

    RăspundețiȘtergere