Semnificatia culorilor

13:33 AtelierMarbelle 0 Comments


Fie ca este vorba de bijuteriile pe care le porti sau de cele pe care te gandesti sa le oferi cadou unei prietene bune, codul culorilor poate sa-ti fie aliatul cheie in fiecare zi. Desluseste semnificatia culorilor pentru a nu gresi niciodata:

Albul reflecta inclinatia spre liniste sufleteasca puritate si  sinceritate. Caracteristica pentru tipul pasiv, senzitiv, perceptiv.

Albastrul confera indicii despre o fire visatoare, contemplativa si pentru care meditatia reprezinta calea de evadare din grijile vietii cotidiene. Caracteristica pentru tipul pasiv, senzitiv, perceptiv.

Daca primele tale optiuni se indreapta catre culoarea galbena, atunci psihologii te caracterizeaza drept o persoana care pretuieste autodesavarsirea si care tinde in permanenta spre un ideal de perfectiune. Galbenul esteculoarea solara, expansiva si plina de exuberanta Se stie ca aceasta culoare stimuleaza si intretine starea de vigilenta, sporeste capacitatea de mobilizare si concentrare a atentiei, predispune la comunicativitate; da senzatia de caldura si de intimitate. Galbenul este culoarea caracteristica tipului activ, expansiv, investigativ si cu un nivel ridicat de aspiratie.

Alegerea ta pentru gri, se explica prin nevoia de afirmare, de a impune  respect in relatia cu cei din jur. Griul atrage prin seriozitate si pragmatism,.

Culoarea indigo denota faptul ca esti o persoana cu un simt al responsabilitatii pronuntat, fiind capabila sa iti stabilesti cu claritate scopurile propuse si sa le atingi. Luciditatea si discernamantul ce fac parte din registrul simbolic al acestei culori sunt puse in balanta alaturi de o intuitie profunda si de compasiunea fata de slabiciunile omenesti.

Preferinţa ta pentru maro se explica prin dorinta de discretie, prin maturitatea cu care tratezi orice situatie. Stabilitatea si caldura specifice acestei culori sunt completate de naturaletea si impulsul catre o atitudine relaxata si fireasca.

Semnificatia alegerii unor bijuterii şi accesorii fantezie negre se regaseste in nevoia de a fi organizata, prudenta in fata obstacolelor exterioare. Negrul invita la reflectie, la introspectie si analiza a vietii in ansamblul sau.

Daca te atrage culoarea portocalie, atunci esti o persoana cu inclinatii spre latura afectiva, simti nevoia de liniste launtrica si de traire intensa a sentimentelor manifestate fata de cei din jur. Portocaliul este punctul de echilibru dintre spirit si corp.

Culoarea rosie vorbeste despre efervescenta ta interioară, despre energia si vitalitatea care te caracterizeaza. Simbolistica acestei culori este legata de latura misterioasa a feminitatii, de eros si de pasiuni intense. Rosu  este o culoare specifica tipului activ, autonom, locomotor, competitiv, operativ.
Culoarea rosie ar trebui folosita doar pentru a sublinia ceva si nu ca o culoare principala. Incaperile in care predomina culoarea rosie creeaza nervozitate. In incaperile in care se foloseste doar sporadic rosu oamenii pierd sirul timpului, motiv pentru care se intalneste des in cazul casinourilor si barurilor. Si restaurantele utilizeaza adesea rosu pentru a-si atrage clientii si pentru a le stimula apetitul.

Rozul este o culoare care il face pe cel care il poarta sa iubeasca lumea, fiind deci culoarea dragostei si totodata cea mai romantica si afectiva culoare. Totodata, rozul este si culoarea sexualitatii. Rozul este si simbolul unei iubiri in tacere.

Verdele este culoarea care denota o fire flexibila, care priveste schimbarea ca pe o oportunitate si care face fata cu succes situatiilor problematice. In fiecare primavara, verdele crud al naturii reda speranta si optimismul, alungand imaginea singuratatii melancolice, specifice anotimpului rece. Caracterizeaza tipul pasiv, defensiv, autonom, retinut. Exprima concentrare, siguranta si introspectie.

Culoarea violet vorbeste despre tine prin eleganta si diplomatia cu care iei cele mai importante decizii, precum si prin intelepciunea ca principiu care iti guverneaza existenta.

0 comentarii: