Cadourile de Craciun

10:22 AtelierMarbelle 0 CommentsAuzeam un sondaj la radio – bugetul românilor pentru cadourile de Craciun a scazut cu 20% faţă de anul trecut, iar în topul preferinţelor rămân hainele, accesoriile şi jucăriile.
The Wall Street Journal oferă un sondaj foarte amplu cu privire la obiceiurile de cumpărături de Craciun. Conform acestuia 35% dintre români nu intenţionează să cheltuiască ceva de Crăciun, iar alţi 45% au alocat un buget total sub 50 EUR.  Cifre asemănătoare au bulgarii, în timp ce în Europa de Vest cumpărăturile a peste 70% din locuitori vor depăşi suma de 50 EUR.
De interes pentru domeniul handmade este de unde cumpără românii şi în ce măsură produsele de acest tip se pot regăsi în categoriile de cadouri preferate.
7% dintre români cumpără cadourile de la târguri de Crăciun sau târguri specializate, cifre uşor superioare celor din Vestul Europei. Evident clasamentul este condus detaşat de marile centre comerciale.
Peste 60% din români vor oferi drept cadou bijuterii, ceasuri, haine sau accesorii (eşarfe, genţi).
Speram ca sub bradul de anul acesta cât mai mulţi români vor găsi articole handmade, care reuşesc, fără un preţ exagerat, să aducă acea notă de eleganţă şi unicitate căutată de toţi.

Sursa foto: stmarksthegap.org.au

0 comentarii: